Dinamik Yük Dengeleme özellikli Wallbox: Gönül Rahatlığıyla Şarj Edin

Dinamik Yük Dengeleme özellikli Wallbox: Gönül Rahatlığıyla Şarj Edin

Son güncelleme: 24 Ocak 2024 • 5 dakika okuma

Eğer sık blog okuyan biriyseniz, dinamik yük dengelemenin ne olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Henüz okumadınız mı? O zaman size kısaca açıklayacağız.


Elektrikli arabanızı şarj ettiğinizde ve aynı anda çeşitli ev aletlerini kullandığınızda, tüm bu işlemler şebekenizden verebileceğinden daha fazla güç çekebilir. Aynı durum, aynı anda birden fazla araç aynı elektrik şebekesinden şarj olduğunda da gerçekleşir.

Dinamik yük dengeleme, yük zirvelerini (yani aşırı elektrik tüketimini) önlemek ve böylece elektrik kesintilerini önlemek içindir. Gördüğünüz gibi, bu roket bilimi değil. Peki ne tür duvar kutuları dinamik yük dengeleme sunar ve bununla tam olarak ne yapabilirsiniz?

Birazdan öğreneceksiniz.

Dinamik Yük Dengeleme özellikli Wallbox

Wallbox'lar dinamik yük dengelemeyi farklı şekillerde gerçekleştirir. Bu makalede, go-e Charger Gemini ve go-e Charger Gemini flex wallbox'larımız ile dinamik yük dengelemeden nasıl yararlanabileceğinizi göstereceğiz.

go-e Charger Gemini (flex) ve go-e Controller

Rüya takımımız go-e Charger ve go-e Controller'ın yardımıyla şarj deneyiminizi kolayca optimize edebilirsiniz. Dinamik yük dengeleme özelliğinden yararlanarak şarj ihtiyaçlarınızı sorunsuz bir şekilde yönetebilirsiniz.

Bu ikisi, evinizdeki güç yükünü dengelemek için birlikte gerçekleştirdikleri ayrı işlevlere sahiptir.

go-e Şarj Cihazı sadece elektriği şebekeden araç akünüze aktarmakla kalmaz, aynı zamanda akıllı bir duvar kutusu olarak masaya çok sayıda kullanışlı özellik de getirir. Örneğin, esnek elektrik tarifeleri ile şarj etmeye olanak tanır. Şarj cihazı elektrik fiyatlarındaki dalgalanmaları izler ve elektrik en ucuz olduğunda şarj eder.

Peki go-e Controller'ın rolü nedir? Çok basit. Bu cihaz, elektrikli araç şarjını yepyeni bir seviyeye taşıyan bir enerji yönetim sistemidir (EMS).

Sigorta kutusuna monte edilen go-e Controller, evinizin şebekesinden gelen güç çıkışını takip eder ve bu bilgiyi şarj cihazına gönderir. Şarj cihazı bu şekilde elektrikli otomobilinizin aküsüne ne kadar güç göndermenin güvenli olduğunu bilir. Bunun da ötesinde, mevcut güce bağlı olarak 1 ve 3 fazlı şarj arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapar ve tüm bunlar sizin için tamamen güvenli ve zahmetsiz bir şarj deneyimi sağlamak için duvar kutusuyla iletişim kurar.

Tek yapmanız gereken go-e Controller'ı bir elektrikçiye kurdurmak, WiFi veya Ethernet'inize bağlamak ve ayarlamaktır.

Dinamik yük dengeleme için, şebekenizin kaldırabileceği maksimum güç çıkışını go-e Şarj Cihazı Uygulamasında belirtin. Bu yapıldıktan sonra, elektrikli aracınızı şarj ederken bu sınırın asla aşılmayacağından emin olabilirsiniz.

Kısacası, go-e Controller'ın güç akışını otomatik olarak ayarlama yeteneği, onu sorunsuz ve istikrarlı bir elektrikli araç şarj deneyimi sağlamak isteyen herkes için sahip olunması gereken bir cihaz haline getirir.

Dinamik Yük Dengeleme özelliğine sahip bir Wallbox ne yapabilir?

Çamaşır makinesi, buzdolabı, kombi gibi normal ev aletlerini kullanırken elektrik şebekesine aşırı yüklenmek neredeyse imkansızdır. Ancak, elektrikli bir aracı şarj etmek söz konusu olduğunda, riskler daha yüksektir. Normal şarj gücüne (örneğin 11 kW) sahip bir şarj istasyonu kullansanız bile, örneğin akşam yemeğinden sonra tabaklarınızı ve çatal bıçaklarınızı temizlemek için yaklaşık 1,5 ila 2,5 kW'a ihtiyaç duyan bir bulaşık makinesinden önemli ölçüde daha fazladır.

Şimdi sadede gelelim. Dinamik yük dengelemeli bir wallbox ne yapar? Ana görevi, herhangi bir zamanda ne kadar gücün güvenli bir şekilde çekilebileceğine bağlı olarak şarj akımını düzenlemektir. "Güvenli bir şekilde" derken, evinizde elektrik kesintilerine neden olmadan demek istiyoruz.

Dinamik yük dengelemeli bir wallbox'a neden ihtiyacınız var?

1. Ev aletlerini kullanmak ve elektrikli aracınızı aynı anda şarj etmek

Evde çamaşır makinesi, klima ve su kazanının aynı anda çalıştığını düşünün. Geçmişte, evinizin elektrik sistemini çok fazla zorlayacağını düşünerek elektrikli aracınızı örneğin 11 kW'ta şarj etmeye başlamaktan korkmuş olabilirsiniz. Ancak dinamik yük dengelemeli bir wallbox ile elektrikli aracınızı, birçok ev aleti açıkken bile kesintisiz olarak şarj edebilirsiniz. Ayarladığınız şarj oranı çok yüksekse, örneğin go-e Controller bunu güvenli bir seviyeye indirecektir.

2. İki veya daha fazla elektrikli aracın aynı anda şarj edilmesi

İşte ikinci senaryo - evinizde iki veya daha fazla elektrikli aracınız var ve hepsini aynı anda nasıl şarj edeceğiniz konusunda endişelisiniz. Bu durum, çalışanlarına elektrikli araç şarj etme imkanı sunan işletmeler için de geçerlidir.

Elektrik kesintisine neden olmadan nasıl şarj edilir? Endişeye gerek yok.

Wallbox'ların her biri statik ve hatta dinamik yük dengelemeyi destekliyorsa, elektrik şebekesine aşırı yüklenmeden aynı anda birden fazla aracı şarj edebilirsiniz.

Dolayısıyla, ister ailenizde bir veya daha fazla elektrikli araç olsun, ister aynı anda birçok cihazın çalıştığı bir eviniz olsun, dinamik yük dengeleme elektrikli araçlarınızı güvenli, verimli ve endişesiz bir şekilde şarj etmenize yardımcı olacaktır.

Daha çevre dostu ve uygun maliyetli bir şekilde şarj etmenin bir başka yolu da go-e Şarj Cihazımız gibi entegre esnek elektrik tarifelerine sahip bir şarj cihazı kullanmaktır. Bu durumda, wallbox elektrik oranlarınızı takip edebilir. Aracınız yoğun olmayan saatlerde şarj olur, bu da şebeke üzerindeki yükü azaltır ve bölgenizdeki güç kaynağını daha istikrarlı hale getirir.

Dinamik Yük Dengeleme Özellikli Bir Wallbox'a Sahip Olmanın Faydaları

Bu akıllı şarj çözümü ile elektrikli aracınızın enerji tüketimi, evinizin elektrik şebekesinin mevcut kapasitesine bağlı olarak en verimli oranda şarj olmasını sağlayacak şekilde optimize edilir. Sonuç mu? Elektrik şebekeniz asla aşırı yüklenmez ve elektrik kesintisi riski ortadan kalkar. Garajda dinamik yük dengelemeli bir wallbox ile elektrik kesintisi konusunda endişelenmenize gerek kalmadan TV'yi açık tutabilir ve elektrik akışını sürdürebilirsiniz.

Dinamik yük dengeleme, bir pastayı arkadaşlarınızla paylaşmanız gibidir. Sadece bir pasta olduğunu bilirsiniz, bu yüzden hepsini kendinize ayıramazsınız. Aradaki fark, pastayı bitirdiğinizde bitmiş olmasıdır. Ancak elektrik şebekesi maksimum kapasiteye ulaştığında bile insanlar daha fazla güç kullanmaya çalışabilir ve bu da elektrik kesintisine neden olabilir çünkü şebeke pes eder. Baskı ne olursa olsun şebekenizin iyi olacağını ummak ince buz üzerinde yürümek gibidir. Elektrikli aracınızı şarj ederken olası bir elektrik kesintisinden endişe duyuyorsanız, dinamik kombinasyonumuz - go-e Şarj Cihazı ve go-e Kontrol Cihazı - size güvenli şarj ve gönül rahatlığı sağlayacaktır. Sizi tam anlamıyla şarj olmuş hissettirecek sorunsuz ve stressiz bir şarj deneyiminin keyfini çıkarın.

Paylaş: