go-e Controller

go-e Controller

Son güncelleme: 24 Ocak 2024 • 5 dakika okuma


Elektrikli aracınızı uygun maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde şarj etmek istiyorsanız, şarj deneyiminizi yükselten go-e Controller'dan yararlanın.

go-e Controller bir enerji yönetim sistemidir veya kısaca EMS'dir ve go-e Şarj Cihazı ile birlikte kullanılır. Şunlar için kullanabilirsiniz:

  • Enerji tüketiminizi izlemek ve elektriğinizin nasıl kullanıldığını görmek
  • PV fazlasını şarj edin ve öz tüketiminizi optimize edin
  • Evdeki çok fazla cihaz aynı anda çalıştığında şarj gücünü otomatik olarak ayarlamak için dinamik yük yönetimini kullanın, böylece aniden karanlıkta kalmazsınız.

Programlama becerileriniz varsa, ek arayüzler size go-e Controller'ın daha fazla işlevinden yararlanma fırsatı da verir.


Go-e Denetleyicisinin İşlevleri

  • Enerji İzleme
  • Dinamik Yük Yönetimi
  • Fotovoltaik Fazlalık Şarjı

Enerji İzleme

go-e Controller binadaki güç akışını ölçer. Cihaz, enerjinin nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilir. Güneşin konumuna ve evinizdeki mevcut güç talebine bağlı olarak, go-e Şarj Cihazları ile birlikte elektrikli arabaların şarj işlemlerini daha da akıllıca kontrol edebilirsiniz. Ancak go-e Controller'ı binadaki enerji tüketicilerini izlemek için de kullanabilirsiniz.

go-e Controller ile tam şeffaflığa sahip olursunuz. Isı pompası, klima veya sauna gibi münferit cihazların güç tüketimi hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Bunu yapmak için, sensörler kullanarak güç tüketimlerini ölçebilirsiniz. Görselleştirilmiş verileri Kontrol Ünitesinin ekranından veya go-e Uygulamasından daha ayrıntılı olarak çağırmanız yeterlidir.

Binadaki diğer enerji tüketicilerinin enerji akışları da izlenebilir. go-e Controller 1 fazlı veya 3 fazlı modda çalıştırılabilir. Üç fazlı güç şebekelerinde invertörler, klimalar ve ısı pompaları gibi üç ek tüketiciyi; tek fazlı güç şebekelerinde ise beş adede kadar ek cihazı izleyebilirsiniz.

Dinamik Yük Yönetimi

go-e Controller, binadaki mevcut güce bağlı olarak bağlı go-e Şarj Cihazlarının şarj gücünü otomatik olarak kontrol eder. Örneğin, birçok ev aleti aynı anda yüksek güçte çalıştırılırsa, mevcut elektrik miktarı aşılabilir. Bu durumda, kolayca bir elektrik kesintisi meydana gelebilir.

go-e Controller binanın toplam akımını ölçer ve bu bilgiyi go-e Charger'a iletir. Buluta bağlı olduğu sürece, şarj gücünü otomatik olarak düzenleyebilir ve gerekirse azaltabilir.

Yani akşam işten eve gelirseniz, elektrikli arabanızı şarj etmek için fişe takarsanız, ardından evinize girerseniz, ışıkları açarsanız ve aynı anda çeşitli ev aletlerini kullanırsanız, go-e Controller bu etkinlikleri algılar ve bu verileri go-e Şarj Cihazına iletir, bu da bir sonraki adımda enerji kaynağını buna göre azaltır. Yatağa gittiğinizde, wallbox otomatik olarak enerji beslemesini tekrar artırır.

Fotovoltaik Fazlalık Şarjı

go-e Şarj Cihazını go-e Controller ile birlikte kullanırsanız, fazla güneş enerjisini elektrikli arabanızın aküsüne şarj edersiniz.

PV panelleriniz ev aletlerinizi çalıştırmak için gerekenden daha fazla enerji mi üretiyor? Şarj ederek kendi tüketiminizi artırın ve böylece yeşil enerji ile gerçek para tasarrufu yapın. Bunu yaparak, kamu şebekesine muhtemelen çok düşük bir fiyattan elektrik beslemekten kaçınmış olursunuz. Ayrıca, yeşil enerjiyle araç kullanmak ertesi gün harika hissettirecektir. Yani bu sizin için sadece ekolojik olarak değil, aynı zamanda finansal olarak da faydalı.

Peki tüm bunlar nasıl işliyor?

go-e Controller, sınırsız sayıda go-e Şarj Cihazını, uygun şekilde yapılandırıldıklarında yalnızca PV fazlası ile şarj olacak şekilde kontrol eder. Evinizin enerji tüketimini izler ve aracınızı şarj etmeye başlamak için elektrik fazlası olduğu anı bekler.

Elektrikli aracınızın tek fazlı şarjı için minimum 1,4 kW gereklidir. Bu, şebekeden çekmeden en azından tek fazlı şarj edebilmek için hane halkı kullanımı düşüldükten sonra hala ne kadar güneş enerjisinin mevcut olması gerektiğidir. Yeterli miktarda fazla enerji üretilir üretilmez, go-e Controller bu bilgiyi go-e Şarj Cihazına iletir, o da fazla PV gücü ile gerçek şarj işlemini gerçekleştirir.

go-e Controller gelen bilgilere dayanarak, go-e Şarj Cihazı mevcut akıma bağlı olarak otomatik olarak tek fazlı ve üç fazlı şarj arasında geçiş yapar. Bu şekilde, düşük PV üretim fazlasıyla bile yüksek düzeyde öz tüketim elde edebilirsiniz. FV sisteminiz yeterince fazla üretir üretmez, go-e Şarj Cihazı tekrar 3 fazlı şarja geçer. 

Arkanıza yaslanın ve rahatlayın. Akıllı Wallbox sistemi şarj işlemini sizin için düzenler.

PV artı şarj için eviriciniz tarafından PV üretiminin ölçülmesinin gerekli olmadığını unutmayın. Ancak, eviricinin AC bağlantısındaki bir sensör aracılığıyla doğrudan ölçüm yaparak, PV sisteminiz tarafından üretilen elektriği gerçek zamanlı olarak da görüntüleyebilirsiniz.

Batarya depolama sistemleri de AC bağlantısında ölçülebildikleri sürece dikkate alınabilir.

PV sisteminiz yeterli enerji üretmiyorsa ve hem PV fazlası hem de şebeke elektriği kullanarak şarj etmek istiyorsanız, kombine form da bir seçenektir. Bu nedenle, yalnızca PV artı elektrikle mi yoksa şebeke elektriğiyle de şarj etmek isteyip istemediğiniz size bağlıdır.

go-e uygulamasında artı güneş enerjisi tüketimi için tercihlerinizi ayarlamanız yeterlidir. Veya tüm go-e Controller ayarlarına erişmek ve bunları ihtiyaçlarınıza göre ayarlamak için uygulamayı kullanın.

Uzmanlar ve entegratörler için fonksiyonlar

Programlama becerileriniz varsa, go-e Controller elektrikli arabanızı şarj ederken size daha fazla kontrol sağlar. go-e Controller, yerel ve bulut tabanlı HTTP API, Modbus TCP ve MQTT gibi ek arayüzlere sahiptir.

go-e Controller Cihazının Diğer Cihazlarla Uyumluluğu

go-e Controller tüm go-e Şarj Cihazları, go-e Uygulaması ve temel olarak tüm PV invertörleri ve AC batarya depolama sistemleri ile uyumludur. Lütfen go-e Controller veri sayfasındaki bilgilere de bakın.

PV optimizasyonu, invertör tarafından doğrudan üretim ölçümü olmadan da mümkündür. Evirici veya akü ile iletişim gerekli değildir. Kendi üretimi sadece AC invertörlerde bir sensör aracılığıyla ölçülebilir ve görselleştirilebilir.

Ancak doğrudan DC akü bağlantılı hibrit invertörlerde akü ve PV üretiminin ayrı ayrı ölçülmesi mümkün değildir.

go-e Controller Kurulumu

Kurulum, yürürlükteki yerel, bölgesel ve ulusal yönetmeliklere uygun olarak gerçekleştirilmesi gerektiğinden, go-e Controller kalifiye bir elektrikçi tarafından kurulmalıdır.

go-e Controller, kurulumdan önce okunması gereken bir hızlı referans kılavuzu ile birlikte gelir. Buna ek olarak, eksiksiz kurulum ve kullanım talimatlarının yanı sıra go-e Controller veri sayfasını web sitemizde bulabilirsiniz. Her ikisi de kurulumdan önce okunması gereken bilgilerdir.

go-e Controller cihazını go-e uygulaması üzerinden kurmak da mümkündür ve bazı kişiler için daha kolaydır.


go-e Controller ile güneş panellerinizden her zamankinden daha fazla yararlanın, şarj ederken elektriğinizi güvende tutun ve yeşil enerjiyle sürüş yapın. Ekran veya uygulama aracılığıyla evinizdeki güç akışını minimum çabayla kontrol edin. Kontrolör ile daha da sürdürülebilir bir şekilde yaşamanız için size ilham vermeyi umuyoruz.

Paylaş: